måndag 6 augusti 2018

Svalt intresse när afghanerna sittstrejkade för uppehållstillstånd för alla

Opera Snapshot_2018-08-06_135733_nyheteridag.se
Intresset från både svenska aktivister, de afghanska männen och allmänhet var lågt när manifestationen PUTNU inleddes på Mynttorget på måndagen. Ett tiotal demonstranter hade slutit upp för att sitta ner och kräva permanenta uppehållstillstånd för alla afghaner.


Det räckte inte med 9 000 afghaner. Alla afghaner ska ha uppehållstillstånd och tillstånden ska vara permanenta. Det är kraven från lobbygruppen Ung i Sverige med talespersonen Fatemeh Khavari i spetsen som inledde en demonstration på Mynttorget nära Riksdagen på måndagen. Demonstrationen är tänkt att pågå i en vecka.
”PUTNU sittstrejk för permanenta uppehållstillstånd” kallas demonstrationen som arrangeras av Ung i Sverige i samarbete med organisationen Tillsammansskapet. Tillsammansskapet uppger sig vara partipolitiskt obundet men har samarbetat med Vänsterpartiet och hade fram till i höstas samarbete med Stiftelsen Expo. Den förre ordföranden var den förre Expoprofilen Alex Bengtsson.
Opera Snapshot_2018-08-06_135704_nyheteridag.se
Vänsterpartiets riksdagsledamot Christina Höj Larsen är med Elin Morén Kruth och 5 andra på Myntorget.

3 kommentarer:

  1. Ser det ut så här kommer antagligen politikerna också antagligen visa sitt ointresse.

    SvaraRadera
  2. En tröst i eländet är att det tycks ebba ut.

    SvaraRadera
  3. Den här gången borde väl polisen ha personal nog att sätta dem på plats på planet. De kan sitt strejka i Afghanistan i stället. Inte sitta här och bygga landet.

    SvaraRadera

Web Statistics