fredag 20 juli 2018

Utrota arbetslösheten

Opera Snapshot_2018-07-20_171740_www.nt.se"Andra verkar ha givit upp" NORRKÖPING Vänsterpartiet har satt en nollvision för arbetslösheten. (Bakom betalvägg)
av Roland Kling, NT
Foto: Calle Slättengren

"Vi är det enda partiet som säger att arbetslösheten ska utrotas. De andra verkar ha givit upp", säger Nicklas Lundström (V).

I sitt nationella valmanifest säger Vänsterpartiet att de vill ha en "ekonomisk politik där full sysselsättning är det viktigaste målet". Med högre skatter som drivmedel ska samhället satsa på välfärden.

– Vi behöver höja skatterna för de rikaste. Vi behöver en arvsskatt. Sverige är det land där ojämlikheten ökar snabbast i Europa. Det måste vi göra något åt. Ett jämlikt samhälle skapar fler jobb där flera känner att de har en möjlighet att utvecklas, säger Nicklas Lundström, Vänsterpartiets förstanamn till kommunalvalet i Norrköping.

Enligt Nicklas Lundström påverkas arbetsmarknaden i Norrköping mycket av nationella beslut. Samtidigt är han övertygad om att kommunen kan göra mycket själv för att få bukt på den höga arbetslösheten.

Valfläsk och önsketänkande från Nicklas Lundström och Vänsterpartiet.

.

4 kommentarer:

 1. Ska de börja skapa en massa hitta på jobb eller?
  Snacka går ju som sagt va..

  SvaraRadera
 2. Innan det kan bli verklighet så måste han och partiet komma till makten i kommande val.

  SvaraRadera
 3. En röst på Vänsterpartiet är en förlorad röst!

  SvaraRadera
 4. De har inte för avsikt att lösa några problem vad gäller arbetsmarknaden, bara ute efter att stärka partiets ställning.

  SvaraRadera

Web Statistics