lördag 28 juli 2018

Elin är egoist – inte hjälte

elin

I en demokrati kommer vi att behöva finna oss i vad majoriteten har bestämt. Den som tycker annorlunda bör respektera den ordningen och inte bara resa sig upp på ett plan för att stoppa en utvisning som våra myndigheter har beslutat sig om. Om folk uppmuntras till att göra som de vill är demokratins dagar snart räknade.

Aktivisten Elin Ersson försökte i måndags stoppa utvisningen av en man som inte hade fått asyl. Hon klev på ett plan och vägrade sätta sig ner i hopp om att hennes utpressningsaktion skulle få myndigheterna att ändra sig.

Hennes agerande har hyllats, till och med av Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som skrev på Twitter att ”Fler borde stå upp för det de tror på” och ”I en rättsstat vågar människor reagera mot ”demokratiskt” fattade beslut.”

Varför citationstecken? Menar en advokat att lagar och beslut från riksdagen inte är demokratiskt fattade? Ska var och en stå upp för vad de personligen tror på i stället för att följa lagboken?

Advokaten Viktor Banke skrev: ”den ryggraden”, uppenbarligen imponerad. Politikern Malin Björk (V), som själv stoppade ett plan 2014, menade: ”ibland så håller lagarna inte måttet eller implementeras på ett sätt som är orimligt och då kan det hända att man som människa hamnar i en situation där man måste bestämma sig för hur man agerar”. ”Så mycket styrka och vilken uppriktighet, och hon är bara 21” (Aftonbladet 26/7).

Klicka här för att läsa resten av artikeln.

Källa: Kristianstadbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics