onsdag 25 juli 2018

Demonstration tågade genom Norrköping

37729402_10216012610089515_295432039874691072_nUnder onsdagen annordnades en manifestation i centrala Norrköping, under parollen NU ÄR DET NOG! Bakom demonstrationen stod bland annat föreningen Sverige för flyktingamnesti som tillsammans med flera andra nätverk samlats för att lämna över skriftliga krav till Migrationsverket.  
Tåget som samlade ett hundratal demonstranter utgick från Norrköpings järnvägsstation mot Söder tull. Bakgrunden till demonstrationerna är haveriet av den nya gymnasielag som skulle ha trätt trädde i kraft den 1 juli. 

– Det är inte rimligt, jag blir förbannad när jag tänker på det, säger EvaMärta Granqvist, som medieansvarig för Sverige för flyktingamnesti. 

- Det är inte bara ungdomarna som drabbas. Alla runt om också, vänner, grannar, fotbollslag. Det är ett slag mot hela vårt svenska samhälle.

Föreningarna som deltog i demonstrationen mena bland annat att 4000 ungdomar faller utanför den nya lagen och kan därför tvingas utvisas till Afghanistan. Som en del av demonstrationen hölls en manifestation utanför Migrationsverkets kontor i Norrköping där bland annat skriftliga krav överlämnades. 

– Tre stycken anställda kom ut och stannade kvar under hela manifestationen. Det är vi väldigt tacksamma för, säger EvaMärta Granqvist.   

- Genom kampanjen ”NU ÄR DET NOG!” ställer vi två enkla krav: Stoppa alla utvisningar av ungdomar till Afghanistan och ge permanenta uppehållstillstånd för alla ensamkommande barn och ungdomar som varit i Sverige i mer än ett år.

Många organisationer deltog i demonstrationen och efteråt var EvaMärta Granqvist nöjd. 

– Otroligt faktiskt. Vi hade få dagar på oss, men alla ställde upp helhjärtat, säger hon.
 

 
Källa: SvT, Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics