torsdag 7 juni 2018

Torsdag, 7 juni

I dag har vi torsdagen den 7 juni och dagens namnsdagsbarn heter Robert och Robin.

Domen mot Akilov: Skyldig till terroristbrott – får livstids fängelse 
Rakhmat Akilov döms skyldig till terroristbrott, fem mord och ett 119 mordförsök. I dag kom domen efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm i fjol. Den 40-årige uzbekiske medborgaren får livstids fängelse och utvisning.

Löfven prickas av KU: ”Statsministern bär det yttersta ansvaret”
Statsminister Stefan Löfven samt ex-ministrarna Anders Ygeman och Anna Johansson prickas av KU för Transportstyrelseskandalen.
Men också den dåvarande Reinfeldt-regeringens Anna-Karin Hatt (C) klandras. – Statsminister Stefan Löfven bär det yttersta ansvaret för att rutinerna inte har fungerat, säger Andreas Norlén, KU:s ordförande (M).

Riksdagen röstar om ensamkommande 
I dag ska riksdagen rösta om regeringens förslag om de 9 000 ensamkommande som ska ges en ny möjlighet att stanna i Sverige. Förslaget väntas gå igenom i riksdagen sedan Centerpartiet förklarat att de tänker stödja det.
Flera ledamöter har flaggat för att de tänker rösta emot sitt partis linje.

Förslaget har mött hård kritik från bland annat Lagrådet som menar att de nya reglerna är ”mycket svåra att överblicka” och att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna har också varit mycket kritiska liksom Sverigedemokraterna.

Bilden hittade jag här.

Källor: SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics