onsdag 13 juni 2018

Onsdag morgon

CoffeeIdag har vi onsdagen den 13 juni och idag har Alina och Aino namnsdag.

Har fått i mig första muggen kaffe för dagen och är nu beredd på att ta itu med dagens sysslor.

Vädret nu på morgonen mulet och inte lika varmt som tidigare.

Det märks i medierna att 2018 är ett valår och att politiker och partier mfl ägnar sig åt pajkastning, deras nya sysselsättning.

Ni har märkt att Sverigedemokraterna har haft stora framgångar i opinionsmätningar den senaste tiden. De andra partierna, journalisterna och många opinionsbildare säger att det beror på att det är migrationspolitiken som är i fokus överallt i samhällsdebatten.
Det är egentligen inte klokt, men de vill diskutera Sveriges framtid utifrån ett tryggt samhälle med sjukvård, äldreomsorg, skola och barnomsorg.
Det visar att de inget begripit. Det går inte att diskutera trygghet, sjukvård, äldreomsorg, skola eller barnomsorg utan att debattera asyl- och anhöriginvandring. Läs vidare här.

Migrationspolitiken delar Socialdemokraterna, men inte på det sätt som S-krisen har beskrivits hittills. Det största regeringspartiet har stramat åt migrationspolitiken och skärpt tonen i migrationsdebatten, och samtidigt rasat i opinionen. Många kritiker har sett den nya migrationspolitiken som en förklaring till väljarflykten. Sidoorganisationerna har protesterat och en riksdagsledamot har valt att lämna sitt uppdrag.
Men en ny undersökning om flyktingmottagandet, som SvD beställt av Sifo, visar att skärningspunkten inte går mellan de S-väljare som vill ta emot fler respektive färre flyktingar. Nästan 80 procent av de tillfrågade stöder regeringens åtstramning av migrationspolitiken.
Mer att läsa om det
här och här. (Artikeln i SvD kan vara bakom en betalvägg.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics