torsdag 7 juni 2018

Aktivistiska glassjättens Sverigechef bor samman med afghanledaren

26230044_384114518697327_3195121205053810096_nPå måndagen uppmärksammade Samhällsnytt att den amerikanska glassjätten Ben&Jerry:s Sverige-kontor missbrukar företagets webbplats för politisk asylaktivism. Man går emot en majoritet av kunderna och propagerar för den kontroversiella amnesti för 9000 afghanska unga män med avslag på sina asylansökningar som S, V, MP och C imorgon planerar att rösta igenom i riksdagen. Det visar sig nu att Ben&Jerry:s Sverige-chef för socialt engagemang har personliga skäl för engagemanget – hon sammanbor nämligen med afghanledaren Fatima Khawari.
Soledad Piñero Misa, som leder det sociala engagemanget på Ben&Jerry:s svenska franchise bor ihop med Fatima Khawari på trendig adress på Södermalm i Stockholm. Det var författaren och debattören Katerina Janouch först med att uppmärksamma. Hon efterfrågar nu en genomlysning av hur mycket pengar och lobbyverksamhet hos politikerna som det stora multinationella ägarbolaget Unilever kan ha satsat på att driva igenom afghanamnestin.
Samtidigt är det oklart om Soledad Piñero Misa verkligen har det amerikanska moderbolagets och ägarbolagets Unilevers stöd för den form av aktivism för illegala migranter som hon nu använder det svenska dotterbolagets webbplats för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics