tisdag 12 juni 2018

Akilov isoleras på Kumla

Rakhmat Akilov

Livstidsdömde terroristen Rakhmat Akilov har anlänt till Kumla där han under en tid ska genomgå diverse tester innan beslut fattas om hans slutliga placering.
Nu hålls han isolerad då Kriminalvården fruktar för hans säkerhet.

På måndagen kom beskedet från advokat Johan Eriksson: Rakhmat Akilov överklagar inte livstidsdomen som föll vid Stockholms tingsrätt i förra veckan.
– Att han har bestämt sig för att inte överklaga beror på att han har gjort ett övervägande om möjligheterna till framgång, och kommit fram till att han hellre accepterar domen, sa Johan Eriksson till TT.
I ett beslut från Kriminalvården framgår att Akilov under måndagen anlände till Kumlaanstalten. Där ska hans framtida placering avgöras.
Hans första tid i fängelset hålls han isolerad.

LÄS OCKSÅ: Rakhmat Akilov överklagar inte livstidsdomen

"Fara för Akilovs säkerhet"
"Akilov ankom anstalten Kumla den 11 juni 2018. Anstalten bedömer mot bakgrund av hans aktuella brottslighets särart och den massmediala uppmärksamheten kring honom och hans brottslighet att det skulle innebära en risk för hans egen säkerhet om han placeras i gemenskap inom anstalten Kumla", står i beslutet.
"Anstalten finner utifrån vad som framkommit i ärendet att det skulle föreligga en fara för Akilovs egen säkerhet till liv och hälsa om han placeras i gemenskap. Det är därför nödvändigt att han hålls avskild från andra intagna."
Till riksmottagningen på Kumla kommer alla män som döms till minst fyra års fängelse. I proceduren ingår intervjuer, personlighetstester och observationer innan Kriminalvården avgör slutlig placering.

Källa: Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics