torsdag 3 maj 2018

Torsdag morgon

Idag har torsdagen den 3 Maj och dagens namnsdagsbarn är John och Jane.

Dagens måste är att jag ska rapportera in till Försäkringskassan för april månad. Då var den rapporteringen avklarad. Har tagit för vana att rapportera omkring den 3:e varje månad.

Regeringen lägger miljoner på sexualupplysning för nyanlända
Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, får 3,7 miljoner kronor från regeringen för sexualupplysning riktad mot nyanlända. Invandrare till Sverige kommer ofta från länder med en annan syn på sex och samlevnad. Det konstaterar
SVT som rapporterar att socialminister Annika Strandhäll (S) tänker ge RFSU 3,7 miljoner kronor för att lära nyanlända hur det fungerar i Sverige.

100 avtal sades upp – efter fel, fusk och dåliga resultat
Arbetsförmedlingen har skärpt sin hållning mot jobbcoachföretagen

Bristande bemanning, låsta lokaler och misstänkta mutor till deltagare. Arbetsförmedlingen har skärpt sin hållning mot jobbcoachföretagen och hittat en rad fall av fel och misstänkt fusk. Dessutom säger man upp avtal med bolag som inte är tillräckligt bra på att matcha arbetslösa till jobb.

2013 granskade SVT Nyheter de företag som får betalt av Arbetsförmedlingen för att hjälpa arbetslösa att komma närmare jobb. Granskningen visade en rad exempel på meningslösa aktiviteter, misstänkt fusk med bemanningen och anmärkningsvärt höga vinstmarginaler – och tog Arbetsförmedlingen på sängen.

Myndigheten skapade en helt ny avdelning med uppgift att samla klagomålen och göra nationella granskningar av de privata bolagen, som i dag också ofta ska hjälpa nyanlända komma närmare arbetsmarknaden inom det så kallade etableringsprogrammet.

Dubbla smällar för coachjätten – efter allvarliga fel och dåliga resultat
Ägaren: ”Jobbar på att bli bättre”

Skulle ha individuella samtal samtidigt – med samma handledare
Flera företag har fastnat i Arbetsförmedlingens granskning

Källor: Nyheteridag, SvT


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics