fredag 4 maj 2018

Good Mood

I dag har vi fredagen den 4 maj och dagens namnsdagsbarn är Monika och Mona.

Ute skiner solen och det ser ut att bli en dag med härligt vårväder.

Coachbolag skulle stoppas – blev kvar och växte 
När coachföretagen avslöjades med meningslösa aktiviteter och misstänkt fusk var politikerna överens. Bolag som misskötte sig skulle inte längre få del av Arbetsförmedlingens miljoner. SVT:s nya granskning visar att verkligheten i flera fall blev en helt annan. Läs vidare här.

Svenska Akademien skjuter upp 2018 års Nobelpris i litteratur
Svenska Akademien meddelar idag att 2018 års Nobelpristagare i litteratur kommer att utses och annonseras parallellt med 2019 års pristagare. Sju gånger tidigare har Svenska Akademien – under rubriken ”reserverat pris” – valt att ej dela ut årets Nobelpris i litteratur, nämligen åren 1915, 1919, 1925, 1926, 1927, 1936 och 1949. Fem gånger har det skjutits upp och delats ut kommande år tillsammans med det senare årets pris.

Beslutet har fattats mot bakgrund av en numerärt försvagad Akademi och av ett minskat förtroende för Akademien i omvärlden. Prisarbetet har kommit långt och fortsätter under året som tidigare, men det är nödvändigt att Akademien får tid att återställa sin fulla styrka, engagera ett större antal aktiva ledamöter och återskapa förtroendet för sin verksamhet innan nästa litteraturpristagare utses. Läs vidare här.

Källor: SvT, Svenska Akademin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics