onsdag 18 april 2018

Yrkeskriminell maffialedare bland rymlingarna från Migrationsverkets förvar

Migrationsverkets lokaler på Sagåsen i Mölndals kommun. Foto: Sandy Hansson/SVT

Mannen har levt illegalt i Sverige i över tio års tid. Detta var fjärde gången han rymde från ett förvar.

När det i förra veckan stod klart att 14 migranter rymt från Migrationsverkets förvar i Kållered, hette det från polisen att man inte aktiv eftersöker rymlingarna då det inte rörde sig om kriminella.

Idag avslöjar frilansjournalisten Joakim Lamotte att detta inte var sant – bland rymlingarna fanns en yrkeskriminell ledare för den gruppering som tillsammans med sin bror under många år satt skräck i Ronneby.

Mannen ifråga har ett digert belastningsregister och han har sedan ett drygt decennium levt som illegal invandrare i Sverige.

LÄS MER: Massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered

Misshandel, rån, stöld, övergrepp i rättssak och narkotikabrott är några av brotten på mannens cv och enligt socialtjänsten försörjer han sig enbart på kriminalitet.

Svenska myndigheter har försökt utvisa mannen ett flertal gånger och detta är fjärde gången han rymmer från ett förvar.

Enligt Lamottes källor inom polisen är mannen livsfarlig.

Källa: Petterssons blog, Samhällsnytt

Blogginlägg om massrymningen här.

1 kommentar:

  1. KÅLLERED Inte nog med att en av de 14 rymmarna från Migrationsverkets förvar i Kållered var en ökänd gangsterledare från Ronneby eller att polisen inte aktivt letade efter rymmarna. Nu kommer journalisten Joakim Lamotte med nästa avslöjande. Ronnebygangstern har hört av sig – för att få ut sina kvarglömda prylar.

    SvaraRadera

Web Statistics