onsdag 18 april 2018

Vänsterpartist: Ökat antal anmälda sexbrott ‘en feministisk revolution’Det höga antalet sexbrott har alltid funnits där men nu vågar fler kvinnor anmäla, menar Linda Snecker (V).
På tisdagen hölls en aktuell debatt om bemanningssituationen inom polisen i riksdagen.
Från Vänsterpartiet deltog Linda Snecker som menade att polisen ”har det lite tufft just nu”.
Lite längre in i debatten tog Snecker upp det ökade antalet sexbrott, som hon menar bara är ett påstående.
Enligt Snecker handlar det istället om en ”feministisk revolution” i kölvattnet av #metoo som blottlagt det höga antalet sexbrott som hon underförstått menar alltid har funnits men kvinnor först nu väljer att polisanmäla.
LÄS MER: Färsk Brå-rapport ger kriminologerna bakläxa om sexualbrott

2 kommentarer:

 1. Det verkar som om det är något som inte står rätt till där hos vänsterpartisten ifråga. En röst på vänsterpartiet är en bortkastad röst i höstens val.

  SvaraRadera
 2. Anf. 15 Linda Snecker (V)
  Fru talman! Vi befinner oss i en politisk kontext där rädsla, polarisering och det okända används för att slita isär samhället. Helt plötsligt är förorter no go-zoner, varje asylsökande en potentiell terrorist som ska utvisas och otrygghet bland kvinnor någonting nytt som aldrig tidigare har påträffats.

  Den borgerliga alliansen använder polisen som politisk gisslan för att nå ut med sin domedagsbild av Sverige. Där fungerar ingenting - systemkollapsen är nära. Brotten ökar, och polisen kan inte lösa situationen. Arbetslösheten ökar, sjuktalet likaså. Och när barnkonventionen ska införas som svensk lag hittar man på att det är något slags islamisk sharialag som ska införas i svensk lagtext.

  Situationen just nu är minst sagt uppåt väggarna. Det verkar gå att säga exakt vad som helst utan att bry sig om huruvida det är sant eller falskt.

  I själva verket stämmer nästan ingenting av detta. Det ekonomiska läget i Sverige är bra. Arbetslösheten sjunker. Många klarar sig bra. Våldet i den offentliga miljön i Stockholm har också sjunkit drastiskt. Mycket kan bli bättre, men domedagen är inte nära. Det som stämmer är att polisen har det lite tufft just nu.

  Det påstås dessutom från framför allt Moderaterna att antalet sexualbrott har ökat, men det är i själva verket en feministisk revolution som har skett i samhället i och med metoo. Kvinnor som har utsatts för sexualbrott ringer äntligen till polisen och anmäler detta.

  Moderaterna tolkar detta som att brottsligheten har ökat. När vi kvinnor, som har varit utsatta under hela vår livstid, äntligen anmäler profiterar Moderaterna på det patriarkala samhällets utnyttjande av kvinnor. Det är typiskt att jag som kvinna är den som måste ta upp denna fråga. Det är typiskt att vi har en borgerlig allians som inte kan se och använda metoo som den revolution det faktiskt är. Det är väldigt signifikant för oss som är feminister i den rödgröna regeringen att vi gör en metoo-satsning på 120 miljoner i budgeten.

  Det är viktigare för den borgerliga alliansen att sparka på regeringen och leka polisbingo än att visa ett genuint intresse för att skapa en stabil och bra polismyndighet som ska bekämpa brott. Den som vinner är den som kan lägga flest miljoner på polisen, utan en tanke på att polisen inte arbetar ensam eller en tanke på att polisers främsta kollegor är lärare, socialsekreterare och fältare.

  Men det är inte lika politiskt poppis att bråka om socialsekreterarnas löner. Det skapar inte lika snygga rubriker i kvällsmedierna.

  SvaraRadera

Web Statistics