måndag 30 april 2018

United Influencers: "Våra profiler känner till vår statistik"

Isabella Löwengrip. Bild: Flickr

Isabella Löwengrips tidigare samarbetspartner, influencer marketing-bolaget United Influencers, kommenterar anklagelserna om sifferbluff. "Vi är transparenta med statistiken för alla våra profiler", skriver vd:n Louise Fuchs.

Det var i slutet av förra veckan som entreprenören och influencern Isabella Löwengrip anklagades av Bloggbevakning för att överdriva sin besöksstatistik.

I en intervju med Breakit har Isabella Löwengrip hävdat att hon har 1,5 miljoner unika bloggbesökare per vecka – medan officiell besöksstatistik från profilens tidigare samarbetspartner United Influencers visar att den korrekta siffran är 260 000.

Isabella Löwengrip försvarade sig med att hon syftade på den sammanlagda räckvidden för alla sina sociala kanaler när hon nämnde siffran 1,5 miljoner.

– Det här är en jätteviktig fråga för mig. Jag har drivit bloggen i 13 år, så att det skulle vara någon osanning gör mig jätteledsen. Jag ser det inte alls som att jag skulle ha ljugit om siffror. Det finns inget syfte med det, sade hon till Aftonbladet.

Att Isabella Löwengrip slagit samman sina olika kanaler till en totalräckvidd har bland annat fått intresseorganisationen Sveriges Annonsörer att reagera. Sveriges Annonsörer driver bland annat statistikverktygen Kia-index och Podd-index.

Att Isabella Löwengrip slagit ihop sina olika källor och kallat det en totalräckvidd kallar Sveriges Annonsörer "bedrägligt".

Isabella Löwengrip har sedan 2015 ingått i United Influencers, men valde att lämna nätverket tidigare i april för att istället starta ett eget säljbolag. Men fram till dess är det alltså United Influencers som har haft ansvar för Isabella Löwengrips annonsförsäljning och kommersiella samarbeten.

Klicka här för att läsa resten av artikeln som är publicerad i dagensmedia.

RELATERADE ARTIKLAR
Digitalt Isabella Löwengrip anklagas för att ha blåst upp sina siffror
Medier Isabella Löwengrip lämnar United influencers
Rörligt Isabella Löwengrip gör realityserie

Övriga källor
Bloggbevakning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics