söndag 1 april 2018

Påskdagen/skojardagen 2018

I dag har söndagen den 1:a arill/Påskdagen och dagens namnsdagsbarn är Harald och Hervor. 
Enligt Temakalendern firar vi idag
Påskdagen och Skojardagen.

Det är väl knappast någon som har missat aprilskämten i dag i medierna.
Här kommer några av de som har förekommit:

Socialministerns krig mot snasket
I ett inlägg på Facebook skriver socialminister Annika Strandhäll om svenskarnas enorma aptit efter sötsaker – och föreslår hårdare reglering.

"För att minska det lösaktiga lösgodisätandet föreslår jag och regeringen att ett nytt lösgodismonopol införs i Sverige", skriver hon i inlägget.

Socialministerns hårda krigföring mot godiset innebär att det endast ska säljas på Systembolaget samt "i ett mindre antal certifierade butiker".

Gigantiskt rådjur på Stora torget
Klockan 15 i eftermiddag skulle den 20 meter höga statyn invigas på Stora torget i centrala Västerås. Ett vitt rådjur i klassisk Disney-stil är väl underbart för stadsbilden? Ja, förutom att allt är påhittat av journalisterna på Vestmanlands Läns Tidning.

Könsneutrala tåg efter metoo
Skånetrafikens lokaltrafik bygger till stor del på Pågatågen. "Påg" är ett skånskt ord för "pojke" – och enligt Sydsvenskan rasar nu en "växande opinion" bland de skånska tågpendlarna mot den kränkande särbehandlingen.

Enligt Skånetrafikens påhittade kommunikationschef Virke Remmarlöv är detta särskilt viktigt efter metoo.

Gävles alldeles egna tårtgeneral
Champagneruset efter framgångarna har knappt lagt sig för Filip Hammar och Fredrik Wikingsson innan de snabbt tvingas göra en uppföljare till succén "Tårtgeneralen".

Ja, i alla fall om man ska tro de skojfriska reportrarna på Gefle Dagblad, som under söndagsmorgonen basunerade ut att en lokal eldsjäl bestämt sig för att bräcka Köpings legendariska smörgåstårta.

"Star Wars: Sweden Edition"
Den uppmärksammade flytten av Kirunas stadskärna påverkar inte bara bostadshus, enligt Uppsala Nya Tidning. Även raketbasen Esrange måste flytta – och ska nu placeras på Ärla flygfält utanför Uppsala. En av anledningarna ska vara att det svenska försvaret behöver kunna värja sig mot hot från yttre rymden. Tur att allt var ett aprilskämt – i en redan stökig omvärld är rymdkrig det sista vi behöver.

Första tidningen att lansera egen valuta
Nyhetssajten Breakit kunde under morgonen avslöja att man nu släpper en egen valuta kallad "BreakCoin". Aprilskämtet bygger på de senaste månadernas hysteri kring kryptovalutan BitCoin.

Parkeringsbåt i Norrköping
Centrala Norrköping har under den senaste tiden plågats av svåra parkeringsproblem – vilket har tvingat kommunen till drastiska åtgärder. Nu har en så kallad parkeringsbåt lagt till i stadens hamn, och ska fungera som avlastning för en tid framåt.

Goda nyheter för Norrköpings bilister – om det vore sant. Den goda nyheten är nämligen ett hopkok av lurendrejarna på Norrköpings Tidningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics