tisdag 3 april 2018

Lill-Babs är död efter kort tids sjukdom – blev 80 år gammal

Lill-Babs fördes till sjukhus för ett par veckor sedan för hjärtsvikt. Men medan artisten var inlagd upptäcktes också en elakartad cancer, berättar nu döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

Det var på tisdagsförmiddagen som det sorgliga beskedet kom. Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, är död. Det var döttrarna Kristin Kaspersen, 48, och Malin Berghagen, 51, som berättade att deras mamma gått bort via känslosamma inlägg på Instagram.

I inlägget berättar de att deras mamma åkte in till sjukhus strax före sin 80-årsdag för hjärtsvikt, men under tiden på sjukhuset upptäcktes också en elakartad cancer. Det var till slut kombinationen av de två sjukdomstillstånden som tog den älskade artistens liv.

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”, skriver systrarna och fortsätter:

”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen.”

Texten är undertecknad även av dottern Monica Svensson, 63, och  och resten av familjen.

Källa: Hänt, SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics