fredag 13 april 2018

Ledare ofredade 14-åring på konfirmationsläger

Mannen dömdes i Norrköpings tingsrätt.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Mannen dömdes för sexuellt ofredande av en 14-årig flicka under ett konfirmationsläger.
Nu har ungdomsledaren – som använt flera namn – fått uppehållstillstånd, trots att Migrationsdomstolen slår fast att han inte gjort sin identitet sannolik.
– Det känns bra, säger mannen. 

Det var i oktober förra året som en ensamkommande flykting från Afghanistan dömdes, mot sitt nekande, för sexuellt ofredande av en 14-årig flicka under ett konfirmationsläger i Söderköping. Den då 18-årige mannen – han är numera 19 år – dömdes till dagsböter och villkorlig dom, för att bland annat ha satt sig på den då liggande flickans ben och för att flera gånger ha rört hennes bröst och stjärt.

Hon ska efter övergreppet ha sökt skydd på en toalett och bland bevismaterialet finns utöver offrets vittnesmål också textmeddelanden skrivna kort efter ofredandet mellan flickan och en vän som befann sig på samma konfirmationsläger.

Trots att flickan larmade personal på konfirmationslägret om övergreppet informerades hennes föräldrar inte av de ansvariga eller av kyrkan. En ledare bestämde dock att mannen inte skulle få fortsätta sova i samma sal som flickorna på lägret. Först senare, inför nästa sammankomst i kyrkan, berättade flickan själv om övergreppet för sin mamma och pappa, enligt Folkbladet.

Klicka här för att läsa resten av artikeln som är publicerad i Expressen, 20190409.

Källa: Expressen.

Det  har sedan tingsrättsdomen i Norrköping föll skrivits åtskilliga spaltmeter i medier angående denne asylsökande man från Afghanistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics