måndag 2 april 2018

Kraftig brand i restaurang i Norrköping

En våldsam brand bröt under natten mot måndag ut i Kopparhammaren restaurang och nattklubb i centrala Norrköping. Först under morgonen var den under kontroll.

– Den överhängande risken för spridning är borta, men det finns lite småbränder, lågor och glöd kvar i själva byggnaden, säger Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten till SVT Nyheter.

– Vi jobbar nu på att säkerställa att dessa inte sprider sig och vi kommer att vara kvar på platsen under dagen, säger han.

Larmet om branden i restaurang Kopparhammaren kom strax före klockan två. Det var en fullt utvecklad brand och nio enheter från räddningstjänsten har arbetat med släckningsarbetet.

Boende larmade om rök

Boende i närheten ringde under natten in till räddningstjänsten om den kraftiga röken. De som besväras uppmanas att utöver fönster även stänga ventiler.

Enligt räddningstjänsten var restaurangen stängd när branden bröt ut, och det är oklart hur den startade. Ingen person har skadats.

Restaurangen ligger i en fristående byggnad som räddningstjänsten uppskattar är 600 kvadratmeter stor. Den ligger väldigt nära andra byggnader i ett gammalt industriområde.

Källa: SVT Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics