fredag 27 april 2018

Försäkringskassans generaldirektör får sparken – efter sjukpenning-skandalen

Foto: VICTOR LUNDBERG / TT

Efter två och ett halvt år som generaldirektör på Försäkringskassan får Ann-Marie Begler sparken. Anledningen är att kritiken mot Försäkringskassans styre blivit så hård att regeringen vill göra sig av med Begler och börja om på nytt i samband med valet, det rapporterar Svenska Dagbladet.

2015 utnämndes Ann-Marie Begler till generaldirektör för Försäkringskassan av socialminister Annika Strandhäll. Motiveringen var att regeringen ville ha någon som skulle få ner antalet sjukskrivningar i landet, och Annika Strandhäll motiverade att Begler var rätt person för jobbet.
– Vi behöver en ”doer” som inte duckar för svåra utmaningar, det är en väldigt viktig uppgift att bromsa den utveckling som vi ser nu, sa Annika Strandhäll när hon utsåg Begler 2015 och antalet sjukskrivningar var på väg uppåt, det skriver
Svenska Dagbladet.

Begler lyckades med sitt uppdrag 
Begler lyckades med uppdraget. Under sin tid som generaldirektör å Försäkringskassan fick hon sjuktalet att sjunka. Men det är inte utan kritik. För bara några veckor sedan avslöjade SVT att handläggare på Försäkringskassan får mer i lön ju fler de nekar sjukpenning. Skandalen fick stor uppmärksamhet i media, och nu har den senaste tidens kritik skadat regeringen inför valet.

Sparkas innan valet
Med fyra månader kvar till val sparkar regeringen Ann-Marie Begler för att visa att de bäddar för en nystart, då hennes uppdrag på Försäkringskassan är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics