torsdag 15 mars 2018

Joakim Lundell ber om ursäkt – efter tittarnas ilska: ”Rasistiskt”

Tittare rasade mot Joakim Lundell efter att han spraymålar sin kompis svart i en video – och kallat honom för apa. Nu ber Youtube-stjärnan öppet om ursäkt.

Det var i början av veckan som Youtube-stjärnan Joakim Lundell, 32, publicerade en video på sin populära kanal som han har tillsammans med hustrun Jonna Lundell, 23. I videon finns en sekvens där profilen spraymålar sin kompis med svart färg, för att han ska se ut som en apa.

– Vi spelar in en musikvideo där du blir en riktig apa. Du ska släppa ”Monkey song” (”apsången”) på fredag så jag tänkte att vi spelar in en musikvideo där du blir en riktig apa, säger Joakim Lundell i videon.

I videon dansar sedan kompisen till låten och efteråt torkar Joakim Lundell upp den svarta färgen som hamnat på golvet, samtidigt som han fortsätter referera till sin svartmålade vän som en apa.

– Här ser vi tydliga spår efter schimpansen. Den stora stortån indikerar på att det är en schimpans med låg intelligens som varit här. Det indikerar på att det här kan vara det dummaste i apväg, säger Youtube-stjärnan i videon, samtidigt som han torkar upp svarta fotavtryck.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig efter videon. Många tittare har kritiserat Joakim Lundell i kommentarsfältet och en del anklagar honom även för rasism.

”Att måla sig svart och leka apa är rasistiskt, hur gamla är ni? Ni borde veta bättre”, skriver en tittare.

”EN SVART MÄNNISKA ÄR INTE EN APA! Vad tänker Jocke när han gör en sån här video? HUR kan man inte tänka ett steg längre? FYFAN!”, skriver en annan.

”Detta är blackface och väldigt olämpligt att förknippa svarta människor med apor och sen stå och garva åt det”, skriver en tredje.

Nu ber Joakim Lundell om ursäkt för videon. Både på Snapchat, Instagram och Instastory har han publicerat inlägg där han berättar att han inte menade någonting illa med videon och ber om förlåtelse till de som tagit illa upp.

”Jag vill börja med att be om ursäkt för alla som tog illa vid sid av våran video! Vi hade ingen tanke på detta när vi spelade in och vi hade heller ingen aning om vad black face är. Så ber verkligen om ursäkt till alla er som tog på något sätt illa vid sig och hoppas att ni förstår att vi absolut inte är rasister”, skriver han på Instagram och fortsätter på Instastory:

”Jag säger det här också så ingen kan missa det! Jag ber om ursäkt för våran okunskap kring blackface och till alla människor som tog illa vid sig av detta!”.

Källa: Hänt.se

Med tanke på att Jonna är gravid och om ett antal månader/veckor ska ha barn så tycker jag att det är hög tid att både Jonna och Jocke växer upp. Men det kanske är för mycket begärt med tanke på hans bakgrund.’

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics