söndag 18 mars 2018

Hanif Bali (M) lämnar partistyrelsen

Foto: TT

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse, meddelar han själv på Facebook. Han kommer även sluta twittra.

”Efter en dialog under dagen med partiledningen har jag ikväll meddelat Moderaternas partistyrelse att jag begär att få lämna uppdraget som ledamot i partistyrelsen”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelse efter att en intern utredning mot honom har avslutats, meddelar partisekreteraren Gunnar Strömmer (M) till TT.

Spred mejlkonversation
Hanif Bali publicerade en mejlkonversation på Twitter mellan utrikesdepartementet och en journalist om en intervju med en ukrainsk människorättsaktivist. Mejlen hade begärts ut av den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag.

Riksdagsledamoten bad senare journalisten Patrik Oksanen om ursäkt, efter att Moderaterna på fredagen meddelat att man inlett en internutredning mot Hanif Bali.

”Min publicering av handlingen och att jag först inte namngav källan har sargat förtroendet och därmed lämnar jag mitt partistyrelseuppdrag. Jag vill återigen be Patrik Oksanen om ursäkt.”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Slutar twittra
Bali skriver i meddelandet på Facebook att han ämnar fullfölja sitt uppdrag som riksdagsledamot, men att han i fortsättningen kommer avstå från att twittra, i alla fall kring politik.

”Jag kommer driva min politik här på Facebook, i TV och riksdagskammaren men inte längre på Twitter.”, skriver Hanif Bali.

Moderaternas gruppledare Tobias Billström har kallat Balis agerande "ytterst omdömeslöst".

Hanif Bali (M) försökte misskreditera journalisten Patrik Oksanen som skrivit om situationen för mänskliga rättigheter på Krimhalvön. 
Nu går försvarsminister Peter Hultqvist ut och kritiserar Bali i Dagens Nyheter.
– Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot för Moderaterna blir en nyttig idiot i det sammanhanget, säger Hultqvist till tidningen.
 

Källa: SvT, Expressen

Inte första gången som han har gjort bort sig och lär heller inte vara den sista gången heller.
Det gäller att man är källkritisk när man delar på de sociala medierna.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics