torsdag 22 mars 2018

Gunilla Persson stäms på över 300 000 kronor

17GUNILLA05.JPG
Gunilla Persson, med rötterna i Högsjö, stäms av Försäkringskassan.
Gunilla Persson, känd från tv-serien Svenska Hollywoodfruar, har stämts av Försäkringskassan vid Nyköpings tingsrätt.
Det är Försäkringskassan, som har lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. I den kräver kassan att Gunilla Persson ska betala 332 564 kronor till Försäkringskassan, pengar som kassan menar att Gunilla Persson har fått på felaktiga grunder.
Därutöver krävs hon på pengar för ränta, för rättegångskostnaderna, för avgift till tingsrätten och för inkassoavgift.
Bakgrunden är att Försäkringskassan anser att Hollywoodfrun har fått barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning, trots att hon inte haft rätt till detta. Det rör sig om pengar som betalats ut mellan 2006 och 2013.
Försäkringskassan krävde henne på pengar redan 2014, men har nu alltså gått vidare till domstol.
För att ha rätt till svenskt barnbidrag måste personen "ha för avsikt att vara bosatt minst ett år i Sverige", konstaterar kassan i sin stämningsansökan. För att ha rätt till sjukpenning och föräldrapenning baserat på inkomst (SGI), måste man ha haft inkomst av tjänst eller näringsverksamhet i Sverige.
Dessa krav uppfyller inte Gunilla Persson, enligt Försäkringskassan. I stämningen konstateras att hon avregistrerats ur den svenska folkbokföringen och att hon själv i media berättat att hon sedan länge bor i USA.
Persson har uppgett att hon jobbat för ett eget bolag. Men detta bolag har enligt Försäkringskassan aldrig varit aktivt.
Tidningen har tidigare berättat om misstankarna mot Persson, och om den polisutredning som startades. Hon var då misstänkt för bidragsbrott och bedrägeri. Den utredningen
lades emellertid ner, och misstankarna avskrevs.
– Det har varit fruktansvärt. Jag har mått illa av det här. Jag har blivit jagad av pressen. Det är väldigt otäckt att vara anklagad för brott som kan leda till fängelse, sa hon till
Nöjesbladet då.
I det nu aktuella fallet är det inte en åklagare, som åtalat henne för brott, utan Försäkringskassan som kräver tillbaka pengar.
Gunilla Persson blev känd för stora delar av svenska folket tack vare sin medverkan i tv-serien Svenska Hollywoodfruar. Hon är också känd för sin karriär som modell. Hon har sina rötter i Högsjö.
Tidnigen söker Gunilla Persson för en kommentar.
Källa:
Ekuriren

3 kommentarer:

 1. Hon är född i S:t Olai församling i Norrköping sista december 1958 och gick enligt säker källa på De Geergymnasiet i Norrköping.
  Ägde än mindre övernattningslägenhet i kommunen som såldes i slutet på 2012.
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15711069.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Emma Olsson, jag känner till de uppgifter du nämner i din kommentar.

  SvaraRadera

Web Statistics