lördag 24 mars 2018

8 tipsen som skyddar dig i sociala medier

Att Facebook säljer personlig information och data om sina användare vidare till andra företag har varit känt länge. Nu avslöjas att företaget Cambridge Analytica använt och sålt vidare informationen i tveksamma syften.
Här är åtta tips för att skydda dina konton mot otillåtet användande och kapning.

1. Tvåfaktorsautentisering

Att skydda sitt lösenord genom att använda en extern enhet, till exempel din telefon eller surfplatta, är ett utmärkt skydd mot både identitetsstöld och kontokapning. Se till att dina sociala medier är kopplade till tvåfaktorsautentisering, då du får en kod till din telefon när du loggar in från en ny enhet. Allra viktigast är att skydda din mejl, som är navet i ditt kontoskapande på nätet.

2. Undvik Facebooktester

Appar likt det test som användes för att sälja vidare personlig information av företaget Cambridge Analytica är vanliga på Facebook. När du godkänner och inte läser det finstilta går du ofta med på att externa företag lagrar din information och dessutom har du godkänt att de fritt kan använda sig av det i sin marknadsföring. Du har gett bort dina personuppgifter. Alla företag som står bakom tester på Facebook lagrar förstås inte uppgifter och säljer dem vidare till en tredje part, men många gör det. Dessutom ligger oftast applikationerna som står bakom testen kvar och fortsätter samla in data om dig.

Klicka här för att läsa vidare.

Källa: SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics